Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Pasta van Yiayia (oma)

Recepten > Pasta

Pasta van yiayia (oma)

Wij noemen dit gerecht zo, maar eigenlijk heet het youvetsi, naar de aardenwerken schaal waarin het traditioneel bereid wordt.

deze mooie schaal is bij ons verkrijgbaar!


Dit heb je nodig voor 4,5 personen
1 zak kritharaki (pasta) 500 gr.*
750 gr tot 1 kg doorregen stoofvlees van rund, kalf of lam in blokjes gesneden. Mager vlees wordt erg droog!
Millies Olijfolie*
1 rundvlees-boillonblokje (optioneel)
3 teentjes knoflook   
1fles geraspte zongerijpte tomaten van Kyknos* of 2 blikjes tomaatstukjes
1 glas rode wijn*
zeezout*
zwarte peper

3 piment korrels*

1 kaneelstokje*

Schenk een bodempje (5 a 6 eetlepels) olijfolie in de pan en bak het vlees met zwarte peper en zeezout kort aan. Doe de knoflook, pimentkorrels, kaneelstokje  het bouillonblokje, de tomaat, nog een scheut olijfolie en de wijn erbij en zorg dat het vlees net onder staat. Vul eventueel aan met wat water. Leg het deksel op de pan en laat het vlees in ongeveer 2 a 3 ( soms langer) uur gaar sudderen.Heb je een echte yiouvetsi? Dan  zet je de schaall met deksel erop in de oven op 170 graden

tot het vlees zacht is.
Voeg nu minstens 1 liter water toe en doe de kritharaki erbij. Goed blijven roeren zodat de pasta niet aan de bodem plakt. Als er niet genoeg vocht overblijft nog wat water toevoegen. Het geheel zachtjes met af en toe roeren laten garen  tot de kritharaki klaar is. Lekker met flink wat geraspte kefalotyri* kaas of parmezan erover en een frisse Griekse salade erbij.
Alle ingredienten met een* zijn bij ons verkrijgbaar!

TEL : 06 155 63260
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu