Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Adonis' kritharaki met kip

Recepten > Pasta
+/- 6 personen

1 zakje Millies kritharaki
600 gram kippendijen in reepjes
1 grote ui
2 tenen knoflook
1 laurierblaadje
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
½ theelepel piment
Peper/zout
Glas witte wijn
Scheut wijnazijn
Millies extra vergine olijfolie
Blik gepelde tomaatblokjes

Verwarm een flinke scheut olijfolie in de pan. Bak vervolgens de ui glazig en voeg de kipreepjes toe. Schep deze af en toe om. Voeg dan de knoflook en de kruiden toe en laat dit even bakken. Blus dit af met de witte wijn en voeg de tomaten en de azijn toe, laat dit 10 minuten pruttelen. Kook ondertussen de kritharaki in ruim water met zeezout gaar. Giet deze af en roer deze door de kip. Verwarm dit enkele minuten samen op laag vuur, tot de smaken goed vermengd zijn.

Bestrooi rijkelijk met geraspte Parmezaanse kaas en schenk er wat olijfolie overheen. Heerlijk met gesmoorde spinazie of een Griekse salade.

TEL : 06 155 63260
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu